Nationalmuseet

Nationalmuseet i hjertet af København er museet, hvor du kan opleve danskernes historie fra de første istidsjægere over vikingerne til den sidste hashbod fra fristaden Christiania.

En rejse gennem tider og steder

Udstillingerne på Nationalmuseet rummer over 10.000 års historie, og et besøg på museet kan sammensættes helt efter egne interesser som en rejse gennem tider og steder, hvor man blandt andet kan opleve Danmarks kulturhistorie fra oldtiden til i dag, etnografiske skatte fra hele verden, antikkens kunst og kultur og skiftende spektakulære særudstillinger. Der er rig mulighed for at fortabe og fordybe sig i de mange imponerende samlinger, der rummer utallige unikke genstande.

Fra Danmarks Oldtid 13.000 f.Kr.-1050 e.Kr. til 1970’ernes dagligstuer
Udforsk Danmarks tidligste historie, og se skatte fra vikingernes togter, velbevarede moselig og ikke mindst den 3.400 år gamle og helt unikke Solvogn. I udstillingen om middelalderen og renæssancen i Danmark 1050-1660 kan du opleve verdens største samling af gyldne altre og dragen, som Skt. Jørgen gennemborer med sin lanse, besøge en rig købmands dunkle renæssancestue. Nationalmuseet fortæller også danskernes historie fra de enevældige kongers tid til det moderne velfærdssamfund.

Ægyptiske mumier, magiske amuletter og Klunkehjemmet
På Nationalmuseet kan du også opleve Danmarks og verdens historie gennem mønter og medaljer i Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling. Gå på opdagelse i Antiksamlingen, hvor du kan møde de ægyptiske mumier og 4000 år gamle, men forunderligt moderne græske marmorfigurer. Den Etnografiske samling tager dig på en jordomrejse og viser blandt andet magiske amuletter fra Grønland, en japansk Samurai-dragt og dramatiske, indiske gudinder. En helt særlig sansemættet oplevelse er det at besøge Klunkehjemmet, der var grosserer Rudolph Christensens store herskabelige lejlighed, som stadig står, som da den blev indrettet i 1890’erne. Nationalmuseet har desuden i Børnenes Museum en særlig afdeling kun for de yngste. Her må du røre ved alt. Tage en sejltur i vikingeskibet, besøge middelalderborgen, lave din egen udstilling og meget mere.

Prinsens Palais og historisk mad
Prinsens Palais, der er museets hovedbygning, er et palads fra midten af 1700-tallet og oprindeligt tænkt som bolig for arveprinsen. Flere af rummene er stadig i samme stand som dengang, blandt andet Riddersalen, som er en af de finest bevarede rum fra rokokotiden i Danmark. Museet emmer derfor af historie i både indhold og form. Læg også vejen forbi museumsbutikken, hvor du kan købe smukke kopismykker, bøger, legetøj og meget mere. Slap af i restauranten, der serverer klimavenlig mad med inspiration fra de historiske perioder, museet dækker.

Information

Naionalmuseet
Ny Vestergade 10
1471 København

+45 33 13 44 11
post@natmus.dk

Website
Facebook
Instagram

Åbningstider

Mandag til søndag (april – oktober): 10:00-17:00

Mandag til tirsdag (november – marts): 10:00-17:00 (mandag lukket) 

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 140 DKK
Børn (0 – 18 år): 0 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Børnenes Museum

I Børnenes Museum kan du lege og røre ved alt! Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, eller sæt dig i skolestuen og bliv klogere på dine oldeforældres timer på skolebænken. Gå ombord på fragtskibet, og gå til ro i kahytten. Tag på marked i Pakistan og køb mad i basaren. Lav mad i det gamle køkken fra middelalderen, eller gør borgen kampklar til angreb.

Mad od drikke

Med tydelige referencer til dansk madhistorie og råvarer serverer Restaurant Smör nyfortolkninger af godt, dansk smørrebrød og lune retter. Her er der plads til både store og små, til besøgende fra nær og fjern, og til den lille og store sult. Der er bordservering, og man kan altid besøge Restaurant Smör uden at betale entré til udstillingerne.

Vølvens Varsel

I Nationalmuseets spektakulære udstilling, iscenesat af Kasper Holten, møder du Vølven, vikingernes magtfulde spåkvinde. Du træder ind i vikingernes mystiske verden og dykker ned i deres komplekse forhold til både samtid og fremtid. Du udforsker deres tanker om kaos og skæbne – og derigennem også dine egne. Måske Vølvens varsel om verdens undergang kan lære dig noget vigtigt om dit eget liv og vores tid?

Udstillingen kan opleves til og med 2027.