Designmuseum Danmark er Danmarks nationale museum for dansk og internationalt design.
Træd indenfor i hele Danmarks designhukommelse. Her finder du den stolte danske designtradition i museets samling af danske og internationale designikoner, men også den unge designgenerations bud på fremtidens designløsninger. Museet byder på en perlerække af udstillinger, fra fortidens klunkehjem og samlermanier, over samtidens nye designere og tendenser til fremtidens kreative løsninger på globale problemstillinger. Museet rummer også Københavns grønneste museumshave, en lækker café og en designbutik fyldt med både klassikere og nye, unikke designfund.
Designmuseum Danmark blev grundlagt i 1890 af Industriforeningen i København og Ny Carlsberg Museumslegat. Det åbnede første gang for publikum i 1895 i en helt ny museumsbygning beliggende på den nuværende H.C. Andersens Boulevard. Museets hovedopgave har fra grundlæggelsen været at formidle et kvalitetsbegreb inden for formgivning. Gennem visning af forbilledlige genstande ønskede man at højne niveauet inden for danske industriprodukter. Museets samlinger skulle således fungere som inspirationsbank for industriens folk. Derudover ønskede man at gøre samtidens forbrugere kritiske og kvalitetsbevidste.
Designmuseum Danmark har siden 1926 haft til huse i en af Københavns fineste rokokobygninger, det tidligere Kongelige Frederiks Hospital. Bygningen blev opført under Frederik V i årene 1752-57 efter tegninger af arkitekterne Nicolai Eigtved og Lauritz de Thurah. I begyndelsen af 1920’erne blev bygningen istandsat og nyindrettet til museumsformål af arkitekterne Ivar Bentsen og Kaare Klint.
Museets samlinger, bibliotek og arkiver udgør det centrale videnscenter for den designhistoriske forskning i Danmark. Museet indsamler og dokumenterer den samtidige udvikling inden for industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk. Dertil kommer indsamling af forbilledlige arbejder fra ældre områder og perioder, som står i nært forhold til samtidens produktion. Designmuseum Danmark forsker i kunst- og designhistorie med afsæt i museets samlinger og formidler resultaterne i udstillinger, publikationer og undervisning.
Designmuseum Danmark
Bredgade 68
1260 København K
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10:00 – 18:00
Onsdag: 10:00 – 18:00
Torsdag: 10:00 – 20:00
Fredag: 10:00 – 18:00
Lørdag: 10:00 – 18:00
Søndag: 12:00 – 18:00
Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.
Voksne: 140 DKK
Børn (0 år – 18 år): 0 DKK
Studerende: 90 DKK
Pensionister: 90 DKK
Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.
Dansk design er verdenskendt, men hvad førte frem til succesen, og hvem er de store danske designere i det 20. århundrede? ‘DANISH MODERN’ udfolder historien om dansk design fra 1920’erne og frem til år 2000 med fokus på skabelsen af nogle af de mest ikoniske danske designgenstande.
Mønstre er allevegne. I naturen, på vores tøj og i vores hjem. Udstillingen MØNSTERKRAFT udforsker mønstrene som grænseflade mellem kunst og design i et legende og visuelt sanseligt univers, der engagerer og involverer publikum i alle aldre.
WONDER viser en perlerække af Designmuseum Danmarks mest fantastiske og finurlige genstande. Udstillingen sætter fokus på, hvordan en ting bliver til en genstand i en samling, enten privat eller på et museum.
Tag en pause i museumshaven – en fredfyldt oase, tilbagetrukket fra byens støj. Museumshaven danner ramme om udstillinger, events og museumscaféen uden dørspørgsmål, hvor frokost, iskaffe og kage kan nydes. Haven er åben for alle i museets åbningstid.
Nyd din frokost, kaffe eller kage i museets historiske og autentiske rammer. Designmuseum Danmarks populære café FORMAT serverer enkle retter, hvor sæsonens lokale råvarer og klassiske kokketraditioner er i fokus. Fra caféen er der direkte adgang til den grønne museumshave.